in het aangezicht van iets


in het aangezicht van iets 1.0

in het licht van iets; beschouwd tegen de achtergrond van iets

Algemene voorbeelden


Juist deze vragen lagen altijd op het terrein van de filosofie en de godsdienst, maar in het aangezicht van de waterstofbom leken de traditionele antwoorden bij lange na niet te voldoen.

http://www.scientology.nl/

Maar hij erkent ook dat schrijven een "kijksport" is en dat een schrijver in Zuid-Afrika, onder druk van de politieke omstandigheden en in het aangezicht van de geschiedenis, genoodzaakt wordt zijn eigen positie te bepalen.

De Standaard,

Bestaat er iets belangrijkers dan het versterken van jong geloof? En is het in het aangezicht van het kwaad, dat overal kan ontstaan, niet beter zich bloot te stellen aan het begaan van een vergissing jegens een mens dan aan een kortzichtig voorbijgaan aan de mogelijkheid van het bestaan van het kwaad?

Duisternis bedekt de aarde, Jerzy Andrzejewski,

Maar in de Irak-crisis werd bevestigd wat ook al waarneembaar was in de erosie van het Stabiliteitspact en in de aarzeling van landen om, zelfs in het aangezicht van de grote uitbreiding van de EU, noodzakelijke 'Europese oplossingen' door te voeren: de blijvende kracht van de nationale reflex in de Europese politiek.

http://www.atlcom.nl/AOCC-art.4.htm,

Zelfs een beschermende legitimatie binnen de EG zou voor sommige staten het doel kunnen zijn in het aangezicht van interne versplintering (men denkt bv. aan Spanje en Catalonië).

http://www.esperanto.be/fel/nl/